Azon kívül, hogy egy rakat mátós fickó lődörög mindenhol, éjféli tapizásra vágyva? Most komolyan: ez kérdés? Na, jó: a Szilveszter gáz. Persze akad, akinek összejön egy jó buli (vagy sok jó buli), de azoknak az év bármelyik napján sikerül eldobniuk az agyukat, szóval nem nagy kunszt a szilveszteri rutingyakorlat bemutatása.
Kezdjük egy testen kívüli élménnyel: nem, nem arra gondolok, hogy részegen, egy szőnyegbe csavarva fekszünk egy árok mélyén félkeményre fagyva, hanem mikor képesek vagyunk felülemelkedni az össznépi dorbézoláson, s rájövünk – itt bizony bűzlik valami.

Először is számoljunk le a bulihuligánokkal. Ők azok, akik whiskyvel locsolják a mandulájukat, aztán két tucat lányt gyors egymásutánban befűznek, majd lekoptatnak (vagy a házigazda fürdőkádjában /hálószobájában /spájzpolcán horizontálba raknak), egyik partiról a másikba cikáznak, és azt hiszik, ők a Menő Jenők. Hát, nem azok. Szimpla lúzerek, akiknek a szilveszteri buli az egyetlen kitörési pontjuk. Hogy óvakodjunk-e tőlük? Ugyan! Egyszerűen csak csináljunk hülyét belőlük. Végtére is: jogunk van egy kis szórakozáshoz, nem? Ha valamelyik nagymenő bepróbálkozna a szokásosan sablonos szöveggel: „Ismerős vagy, bébi! Nem találkoztunk mi már valahol?” – nos, ártatlan képpel válaszoljunk valami ilyesmit: „Jézusom, dehogynem! Te vagy az a pasas a tévéből. De melyik műsorban is láttalak? Hát persze! Te reklámozod a csípőprotézist a Teleshopban!”

Másodszor: a szilveszteri bulik nagy százaléka hányással végződik. Kisebb százaléka terhességgel, vagy azzal, hogy egy nagyon hülye és nagyon idegen fickó mellett ébred az ember szerencsétlen lánya. Pocsék évkezdés, nem? Mindezt miért? Mert kevesen merik bevállalni azt, hogy Szilveszterkor otthon maradnak a fenekükön. Pedig fogadni mernék, hogy a sok embernek semmi kedve sincs kimozdulni a nyálkás, hideg időben, és ismeretlen emberekkel összepréselődve olcsó pezsgőt vedelni egy ismerős ismerősének a lakásában… Hja, ciki azt mondani, ha megkérdezik, milyen terveink vannak Szilveszterre, hogy: „ja, én olvasni fogok otthon az ágyamban.” Már megint egy társadalmi elvárás, aminek semmi értelme. Mert mint már mondtam: a Szilveszter bűzlik.


Bűzlik, és nemcsak a másnaposok moslék szagától; nemcsak az olcsó piától és a pirosra izzadt táncolók tömegétől, hanem attól, hogy az emberek fele nem is érzi jól magát. Csak megpróbál úgy tenni, mintha… A bulihuligánok azt mímelik, mintha jófejek lennének. A máskor nyuszi lányok megpróbálják elhitetni a világgal (és magukkal), hogy bevállalósak, lazák és született sztriptíztáncosnők. A szülők azzal áltatják magukat, hogy csemetéik a házibuliban dominóznak egymással és gyerekpezsgőt kortyolgatnak, miközben a mamuszban üldögélő nyugdíjasok a szilveszteri tévéadást bömböltetve azt szeretnék hinni, hogy megadják a módját az óév búcsúztatásának. Ja, és a kötelező virslifalásról már ne is essék szó: könyörgöm, ki az, aki normális esetben hentesipari hulladékból összetákolt, bélbe töltött trutymót akarna enni egy buliban?! (Hogy aztán éjfélkor virsliszagú szájjal próbáljon lecsókolni egy ellenkező nemű egyedet. Vagy éppen azonosat.)

Szóval utálom a Szilvesztert, mert az emberek nagy része kényszeresen jól akarja érezni magát, muszájból bulizik (bár ezt kevesen ismerik be, de egy pszichiáter kanapéján gyorsan kiderülne az igazság), ja, és aki őszintén, teljes szívvel-lélekkel veti bele magát a tobzódásba, az meg gyakran úgy viselkedik, mint egy totális idióta.

Igen: harmadszorra nem árt szemügyre venni, hogy milyen is egy „jó buli”.
Vannak, akik a klasszikus házibulikat kedvelik. Hát, én nem tartozom ezek közé. Ugyan: egy rakás retardált napközis társasjátékot játszik? Mi ez? Felsős osztálykirándulás? Nekem ugyan nem buli hajnalig fent maradni csak azért, hogy pár zacskó keksz és néhány szikkadt szendvics társaságában Activity-t játsszak, aztán megnézzem a Star Wars ikszedik részét.
Aztán vannak a „jóarc” házibulik: vagyis maximális kakaón bömböl a zene (általában a legerőszakosabb bulista ízlését tükrözve), az emberek vörösboros kólát és sört vedelnek, a konyhában pár vesztes megállás nélkül kaját készít vagy mosogat, és a végén mindenki alkoholtócsákban hajtja nyugovóra a fejét a Limbóhintó zenéjére. Na neeeeeeem!
Oké, nézzük tovább, mi folyik a szórakozóhelyeken. (A kocsmákat hanyagoljuk: ott a megbízható törzsközönség sosem csinál mást, mint nyerőgép-automatázik és a baltával is vághatatlan füstfelhők közepette tablettás bort locsol kiszáradt torkába.) Tehát: adott egy „szórakozóhely”, ami persze számomra nem igazán nyújt szórakozást. Kezdjük azzal, hogy már a ruhatárnál úgy érzi magát a merész bulimacska, mintha Kína összlakosságával vetekedő létszámú ember venné körül, s a helyzet csak fokozódik, mikor sikerül valamelyik terembe bepréselődni, ahol természetesen egyetlen árva szót sem hallani, cserében viszont úgy villóznak a fények, mintha épp kommandósok vallatnák az egybegyűlteket. Remek. Aki ezt kibírja józanul, annak jó bulizást kívánok. Akinek viszont némi szeszre van szüksége, azt üdvözlöm a földi pokolban. Kétségbeesett és hosszas pankráció után sikerül szerezni egy pohár italt. (Amelynek jelentős része persze ráömlik a ruhánkra a nagy lökdösődésben.) Ha mégis sikerül elégséges folyadék-utánpótlást szerezni, akkor egy fél órán belül garantált, hogy a veseműködésünknek hála, újabb kétségbeesett és hosszas pankráció következik a mosdóig, ahol egészen biztosan lesz szerencsénk néhány rókázó felebarátunkhoz. Ha meg visszaverekedtük magunkat a társaságunkhoz, kezdetét veszi a kareoke, aminél elbaltázottabb földi találmányt még nem láttam. Imádom, ha részeg emberek kappanhangú tolmácsolásában hallhatom a nagy slágereket…
Ez jó bulinak tűnik? Nekem ugyan nem. Akkor menjünk tovább, hátha sikerül felkutatnunk egy jó helyet. Hopp! Már meg is érkeztünk a szilveszteri rémálom következő fokozatához: a láncbulisták Mekkájához. Értem én a filozófiát: keress, kutass, élvezd az életet és ne ragadj le sehol. Szép, buddhista gondolat. Kövesd az áramlást! Bár kötve hiszem, hogy Buddha a köldökét szemlélve azon filózott, vajon melyik partin vannak ütősebb pasik vagy dögösebb csajok. Persze ez is egy szempont. Fontos szempont, de kizárt, hogy így fogjuk megcsípni életünk legjobb buliját. Vagy éppenséggel életünk szerelmét. De még talán életünk legjobb numeráját sem…

Most már mindenki fujjol rám: mi baja van ennek a savanyújóskának a szilveszterezéssel? Biztosan valami frusztráció… Komolyra fordítva a szót: igenis vannak jó bulik. Csak ritkán jön össze, hogy megfelelő emberek gyűljenek össze a megfelelő helyen. Semmi bajom a Szilveszterrel. Az emberekkel van bajom. Nem szeretem ezt a középkori haláltáncra emlékeztető, önmagából kiforduló, eldobom-az-agyam világot. Pláne, mert a Szilveszter csupán egy tetszőleges nap a sok közül. Lehetne az év vége egy egészen más napon is. Csupán a Juliánusz-naptárnak (meg később a Gergely-féle reformnak) köszönhetjük, hogy éppen december 31. az év vége. Különben is: miért örülünk annak, hogy véget ért egy esztendő? Öregebbek lettünk. Ennyi. Ezen nincs mit ünnepelni. Különben is: amilyen őrült és eszeveszett a Szilveszter éjszakája, annyira nyomott és búbánatos az év első napja. Csupa macskajaj, csupa morcos arc, csupa zavaros emlékfoszlány… Márpedig én utálom morcosan kezdeni az új évet. Ezen még az sem segít, hogy mindenki görcsös fogadkozásba kezd: leszokom a dohányzásról (kivéve, ha társaságban vagyok), soha többé nem iszom alkoholt (csak konyakmeggyet, meg krémlikőrt, esetleg koktélt), most már tényleg fogyókúrázni kezdek (de anyáméknak rosszul esne, ha visszautasítanám azt a nagy tál tiramisut)… Olyan keserves ez az egész. Mintha az emberiség még mindig képtelen lenne túllépni azon, hogy a világ változik, az idő múlik, egyik év jön, a másik év megy… Mi ebben a nehéz?
Őszintén? Minden.
Abszolút megértek mindenkit, aki belemenekül a társaságba, a tombolásba, a féktelen jókedvbe, csak hogy ne kelljen szembenézni az idő intézményesített múlásával. Hogy ne kelljen arra gondolni, hogy „Úristen! Mi jön jövőre?!”. Hogy ne együk a kefét azon, mit rontottunk el az előző évben. Igen: az emberiség nagy része azért üti ki magát, mert még a legrosszabb buli is jobb annál, mint szembesülni a halál és elmúlás gondolatával.

Akkor most fogadjuk el az első buli-meghívást valami acid-partira? Ó, nem! Van egy B-tervem. Mondjuk, töltsük olyanokkal az év utolsó napját, akiket tényleg szeretünk. Vagy bánom is én: ha nincs kedvünk kimozdulni, maradjunk otthon, vegyünk egy habfürdőt és feküdjünk le kilenckor. (Aztán egye fene: ha valaki megkérdezi, mit csináltunk, feleljük, hogy „nem publikus”… Mindenki azt fogja gondolni, hogy exkluzív orgián vettünk legalább is részt, vagy mi voltunk azok a símaszkos bankrablók, akik meglovasították a nemzet nem létező aranyát.) Esetleg tegyünk valami nagy őrültséget, amitől emlékezetes lesz ez a nap, de könyörgöm: ne hagyjuk, hogy valaki a kabátunkra hányjon vagy konfettit szórjon a hajunkba!

Hogy egyik ötlet sem tetszik? Akkor elárulom az én titkos C-tervemet. Nálam nem december 31-én van vége az évnek. Egyszerűen saját időszámítást vezettem be. Temérdek kultúrában más időpontra esik az újév, elég csak egyet kiválasztani, és már meg is oldottuk a gordiuszi csomót. Ha például szeptember tizedikén kezdődik a saját újéved, ugyan ki tart vissza attól, hogy szabad akaratodból dönts a szilveszteri buli mellett, vagy éppenséggel ellene? Senki! Vége a január elsejei depressziónak, ha máskor tartod az újévet. Bingó! Ugye milyen egyszerű? Jövőre rendezz partit a saját újéveden, és meglátod: ez valami egészen felszabadító érzés lesz. Kipróbálod? Ha nem jön be, legfeljebb visszatérsz a jó, öreg, elkoptatott december 31-hez. Boldog új évet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebbaratno.blog.hu/api/trackback/id/tr141627592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóniusz 2009.12.28. 12:48:38

Ok, elmesélem életem legrosszabb szilveszteri buliját... Érkezéskor a házigazda megkérdezte, hogy milyen welcome drinket tölthet. Hm. Aztán a szédületes partiarcok körbeadtak egy zacskó káposztás chipset, és fuldokolva röhögtek, hogy milyen büdös... Éjfélkor vendéglátónk a fürdőszobába invitált minket, ahol bepréselt ablakok és számos hektoliter forró víz segítségével gőzfürdőt készített (ez milyen eredeti!). Ő és a barátnője fürdőruhára vetkőzött, mi, akiknek nem szólt előre, állig gombolkozva fuldokoltunk... Később betettek egy dokumentumfilmet, Ewan MacGregor föld körüli motoros túrájáról. Itt már a padlón fekve aludtam.
A lényeg, hogy azóta szigorúan kerülöm a szilveszteri partikat.

zsebbaratno 2009.12.28. 12:52:10

@Nóniusz: Jeeez! Látatlanban is megszavazom az aranyérmet! Most komolyan: ez a történet kapásból cáfolja Darwin elméletét a természetes szelekcióról. ha ez működne, az efféle büdös-káposztás-chipses, gagyi-szaunás alakoknak ki kellett volna pusztulniuk... Erre tessék: a dinoszauruszok leléceltek, ezek meg maradtak. Fuj!

Didó 2009.12.28. 13:56:42

A szilveszter is gáz, de a bulizás is sajnos már gáz. Régen se mondtam volna magam egy nagy bulihuligánnak, de mostanra már olyannyira taszít a sok részeg görény akik rálépdesnek a lábamra, hogy totál elment a kedvem. A szilveszter pedig még egyel több, amit már-már fel se lehet fogni. Konvenciók. Mindig mindenki azt várja, hogy megfeleljünk ezeknek, de minek is... Na az idén szilvesztert én 1 óra körül biztos vagyok benne, hogy befejezem :)

Cukota 2009.12.28. 13:56:46

Nos, elmesélném nektek az én legrosszabb Szilveszteremet. A pasim nagymamájánál ülve agonizáltunk, arra várva, hogy a kisöreg végre aludjon el, de ő az istennek sem akart kidőlni. Nézte azt az átkozott Benny Hill Show-t, mi meg majdnem lefordultunk a székről. Értitek?! Egy beteg, öreg, fogatlan nagyikával szilvesztereztünk, aki a Benny Hill-poénokon édesen kacarászott, de ha már megfogtuk egymás kezét a párommal, már helytelenítően nézett ránk az ókuláréja mögül. Szuper buli volt...

zsebbaratno 2009.12.28. 14:01:00

@Didó: Oké, akkor már ketten leszünk, akiknél Szilveszterkor időben bezár a bazár. Egyetértünk: a konvenciók csak akkor jók, ha van értelmük. A legtöbb viszont puszta formasággá züllik, púpként cipeljük a hátunkon, a sok "részeg kis görényről" nem is beszélve. ;-)

Nóniusz 2009.12.29. 09:24:56

Szilveszter este Bud Spencer-filmet kell nézni!

AmyEvans 2009.12.29. 09:24:56

Egy időben a Nagymamámmal szilvesztereztem. Muátn éjfélig néztük a szokásos szilveszteri műsort,majd éjfélkor ivott egy krty pezsgőt és mehettünk aludni. (előlem a pezsgő el volt zárva)Utána Anyámmal wellnes-hotelben szilvesztereztem. Az is egy ilyen,maradandó élmény...

zsebbaratno 2009.12.29. 13:42:33

Bud Spencer rulez! ;-) Amúgy szerintem azt kell tennünk, amihez kedvünk szottyan, és a Szilveszterünk garantáltan jól alakul. Ha valakinek Piedonétól lesz jókedve, akkor nosza! Nézze az igazságos pofonosztót! Ha valaki egy pályaudvaron matyóhímzésben akar kállai-kettőst járni, akkor tegye azt! Csak könyörgöm, ne kövesse mindenben birkaként a "többieket"! Csak ha jól esik neki... Mellesleg nem ciki nagyikkal, mamikkal, nyulakkal, hangyákkal vagy földönkívülekkel szilveszterezni. A lényeg, hogy élvezzük. Ha meg nem, hát húzzuk a fejünkre a takarónkat, és aludjunk egy nagyot!

Nóniusz 2009.12.30. 10:06:47

Azért voltak jó szilveszterek is, és Zsebtesó a megmondhatója, hogy bizonyos életkor alatt mekkora királyság a similabda meg az anyósnyelv (alias trutyujka)...
Idén mindenesetre főzök valami finomat, és vagy olvasok, vagy megnézünk valami vígjátékot. Legkésőbb egykor pedig én is csatlakozom Didóhoz és Zsebbarátnőhöz!

Arwen72 2009.12.30. 10:06:48

@Nóniusz:
Vagy Ford Farlene kalandjait:)Esetleg Harley Davidson és a Marlboro man-t.
Tréfát félre téve egyetértek csak a konvenciók miatt semmi sem kötelező.nekem szerencsére van egy jól összeszokott évek óta működő törzsgárdám
néhe egy egy új kisbolygóval akikkel ilyenkor persze a jóízlés határain belül de azt tesszük
amihez akkor éppen kedvünk van.
Az éjféli szertartás néha kettévágja dolgokat de
előbb utóbb megkerül a fonal.

Arwen72 2009.12.30. 10:06:48

Az én legrosszabb szilveszterem az vagy tizenöt éve volt amikor is boldogult apám egy hirtelen ötlettől vezérelve meghívta a családot akik vezettek minket a nyáron Erdélyben.Ezzel nem is lett volna baj hisz ez csak plusz négy ember.
Node híre ment az ügynek és itt tolongott az egész 40 személyes busz.Elég nagy a lakásunk de
profi vendéglátásra ilyen számú vendég estén azért messze nincs méretezve.Arra meg pláne nincs,hogy 20 család itt teregesse ki a fénykép albumait és semmi ne érjen egymáshoz.Pl.a túrótorta és a féltve őrzött Babba Mária kép.
Túléltük de másnap anyu azt mondta menjünk el Esztergomba hazafelé pedig vendéglőben ettünk.
A mosatlan edény hegy ettől persze még megvárt.

zsebbaratno 2009.12.30. 10:18:29

@Nóniusz: Hohó! A similabda is rulez! Bármit megadnék egy klasszikus "trutyujkáért"! Vagy egy békebeli pipázó, mutáns műanyag sündisznóért... Hja, azok a régi szép idők a gyerekkori szilveszterezésekkel! Amikor azzal királykodtunk, ki nyeri zsákbamacskán az ördöglakatot. Oh, yeah!

Cukota 2009.12.30. 10:18:29

@Arwen72: Huh, az a plusz negyven fő azért nem lehetett egyszerű! Egyszer én is voltam egy olyan buliban, ahol a házigazda tizenöt fő helyett pillanatnyi amnézia hatása alatt harmincöt embert csődített a garzonlakásba, ahol aztán egymás ölében ültek az alsó lakók, a külföldi unokatesók a cserediákokkal együtt, egy fekete spániel és két szenegáli bevándorló a piacról... Morbid este volt.

Arwen72 2009.12.31. 08:46:24

Oh igen azok a békebéli irányított zsákbamacskák.
Meg a horgászat Manyi néninél a nagyréten.:)
Jut eszembe lehetne a következő szócikk a retro és a hozzá járuló kütyük?Kíváncsi volnék kinél mi a favorit?

zsebbaratno 2009.12.31. 08:48:51

@Arwen72: Oké, Arwen, jó az ötlet! Noha nem a következő szócikk lesz, (mert arra már vannak ötleteim), de ígérem, hamarosan élőben jelentkezünk Retrolandből! ;-)
(Amúgy a nagyréti céllövöldében mindig el volt görbítve a légpuska csöve (de apunak még így is sikerült két bűnronda malacperselyt lőnie nekünk)...

GöncölSzekér 2009.12.31. 17:40:35

Egyrészt találva érzem magam, másrészt meg igazad van. Nincs ebben semmi ellentmondás, csak éppen most múlik pontosan – ahogy Kiss Tibi énekelhetné (akinek nem ugrana be: Quimby, ezt dolgozta fel a Csík zenekar, úgy, hogy a feldolgozás lassan már híresebb, mint maga az eredeti szám, pedig az sem piskóta). Találva érzem magam, mert boldogult úrfikoromban én is elkövettem a bulihuliganizmus egynémely tipikus vétkét, volt olyan is, hogy rekordbeállítási kísérletben utaztunk, próbáltunk egy éjjel minél több lehetséges helyszínen fennforogni. Ez persze a mai szememmel nézve méretes baromság volt, de az sem utolsó szempont azért, hogy az ilyesmin is át kell esnie az embernek ahhoz, hogy később meg minden ilyen hívságos földi dolgon könnyedén túltegye magát. (Idézhetném a kósza emlékképeket arról az éjszakáról: a tangót a karácsonyfával, a decens ívben kibukott vodkát, a vodka maradékaival megtisztelt szőnyegbe burkolózva a fürdőkádban eldöntött csendes, ámde öntudatlan merengést, és így tovább, és így tovább.) De még az ilyen eszetlen kódorgásoknak is lehet tanítása. És az én esetemben volt is. (Ha most a South Park szereplője lennék, azzal folytatnám, hogy megint tanultam valamit. Még akkor is, ha az „megint” eléggé régen volt már.) Nem tudom, milyen körülmények között, milyen járművel, milyen állapotban, de egyszercsak ott riadt ránk a fényes reggel egy kedvesen ütött-kopott lakásban, egy kedves – addig alig-alig ismert – iskolatársnőnk lakásán. A szülei kedvesen tüsténkedtek körülöttünk, s forró húslevessel igyekeztek emberi formába hozni bennünket. És abban a reggelben volt valami földöntúli derű, kedvesség. Délelőtt a lány apja befurikázott bennünket a városközpontba, hogy mindenki szanaszét széledhessen, s hazatérhessen. Mozgássérült kocsija volt, mert bányász volt, s aztán valamilyen módon belerokkant abba az életbe ott a föld alatt. A nap életre szóló tanulsága az a reggel volt: az a szemérmes szégyenkezés, amivel a lány a szegényes kis lakásukról próbálta elterelni a maradék figyelmünket (éppen ugyan azért nem sok volt belőle), meg az a ködös viszony, közös titok, ami aztán később ott maradt közöttünk. Az a szégyen, hogy minden nyavalyás rekordkísérletünk kamaszos hülyeségét hogy lenullázza egy frissen gőzölgő húsleves, meg néhány őszintén és tisztességesen kimondott újévi jókívánság. Meg az az érzés, hogy valahogyan jót tettünk, mi esendő marhák, azzal, hogy valahogyan odakeveredtünk, ahová keveredtünk, mert ott váratlan módon, a saját magunk számára is meglepő módon valahogyan megörültek nekünk. Nem tudom: zavaros és őrült volt az az egész éjszaka, ami meg utána megmaradt, az egy fénylően derűs, tanulságosan szép reggel emléke. Próbálok rá szavakat találni, de ennél jobban nem megy. Nincs tanulság: ha azt mondanám, hogy aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni, az egyrészt igaz lenne, de nem lenne benne az, ami ebben az egészben paradicsomi volt. Mert az volt.
De akkor most az van, hogy most múlik pontosan. Hogy azóta már van húsz-huszonöt éve is annak a reggelnek. Hogy felnőttem, meg ugyan nem komolyodtam, be ugyan nem törtem, de rekordokat már nem döntögetek. És ilyen ócska ötletekkel már nem is kacérkodok. És akkor most értem el oda, ahonnan éppen el is indultam: hogy igazat adjak neked. Az ünnep te magad vagy – bárhol és bármikor. És ha az a bárhol és bármikor éppen akkor van, amikor az emberek kötelezően csürhévé lealjasodó söpredéke a maga részéről éppen nyugton van, akkor lehet, hogy benned mégis akkor múlik minden pontosan. Mert a külön idő a jó idő. Más zónában, de ha lehet, akkor még más bolygón is. (Vagy egy másik dimenzióban: mondjuk a tetejetlen fa egy másik ágán. Tudod: ott, valahol a hetedhét világon is túl. De még az üveghegyen is túl.) Elvben nem lehet, de talán meg mégis lehet. Ha a kis hercegnek sikerült, te se add alább. Mondom ezt akkor éppen rád célozva - ha már úgyis van benned valami, ami éppen olyannak tetszik benned, mint ahogyan egy elvarázsolt királylányban tetszene. Mert hát persze tetszik. Másnapos reggelek előtt és után. Múlhatatlanul és múlandóan is akár. Ha már úgysem tudom, mit hoz a holnap. Azon túl, hogy ha már portóit nem tudtam venni, azért Mavrodaphne of Patras azért még akadt éjjelre. Hogy aztán mértékkel, vagy éppen mérték nélkül. Akár hiszem, akár nem. Akár elmúlt az a húsz-huszonöt év, akár nem. (Persze elmúlt – és közben mégis itt van.)

Arwen72 2010.01.02. 20:00:37

Be én sem törtem a mai napig sem és amikor megteszem az gyásznap lesz a javából.Most idézhetném azt az estét amelynek anyám közbelépése vetett véget.:)
Amikor az ember eleve hiheetlen sörmennyiséget nyakal be és ehhez még három középkorú pasas akarja felszedni és komikusan egymásnak esnek.
Ezen estén nem voltam hajlandó megismerni a kocsmába betoppanó ezer éve barátnőmet.
Mire ő kétségbe esve tárcsázta anyámat.A görény banda nagy mázlijára anyámat kapta a vonal túlvégénHa apám vette volna fel az bolygóközi katasztrófával ért volna fel de komolyan.

Arwen72 2010.01.02. 20:00:37

Egyébként pegig az idézett zeneszámnál maradva:"Az Isten kertjében alma volt nem halál."
Lehet végig tudnánk ma is csinálni egy egy ilyen őrült estét éjszakát de már lenne egy "csakazértis" hangulata.Akkor hamvasan ártatlan és meglehetősen másnapos képpel bámulva a világot még szép,hogy megsajnáltak a szülők vagy éppen a más szülei.
Ma ez már szimpla önpusztítás volna amiért csak magunkat okolhatjuk.De igenis nekem még megvannak és remélem sokáig maradnak a kis lázadásaim csak legfeljebb már máshogy néznek ki kicsit.:)
Ezen a ráncfelvarrás sem esgít.
süti beállítások módosítása