ÜDV A ZSEBEMBEN!

 2009.09.03. 21:09

Kivel ne fordult volna elő, hogy nyár kellős közepén elkezdett kotorászni a ruhái között, és a téli kabátja zsebében egy gyűrött ezresre bukkant? Vagy mikor a mosógép mögé esett nadrágunkat előhalásztuk, annak zsebéből kipottyant az oly régóta elveszettnek hitt csókálló rúzs? (Ó, persze, hiszen egy rémes randevú után vágtuk sutba a farmerunkat és a csókállás reményét egyaránt!) És az ismerős szituáció, mikor mosás előtt elfelejtettük kiforgatni a zsebeinket?  Aztán tördelhettük kezeinket, mikor a fekete kardigánunk „Éjszakai hóesés” című élőképpé változott a rátapadó papírzsepicafatoktól… 

Egy szó, mint száz: a zsebeink ezernyi kellemes, és tucatnyi kellemetlen meglepetést tartogathatnak. (Sosem felejtem el, mikor egy sunyi konyakmeggy – nyam! – egy egyetemi szeminárium során nyúlós, szirupos masszává olvadt a zsebemben. Naná: hiszen ostoba módon kabátomat a fűtőtest fölé akasztottam. El tudjátok képzelni, milyen érzés volt, mikor óra után zsebre vágtam a kezemet???)

Ha felcsapjuk az értelmező szótárt, rengeteg zsebes szócikket találunk: kezdve a zsebdiktátortól egészen Zsebibabáig. Fura, de a szó perzsa eredetije egyszerre jelentett öblös ruharészt és keblet is. Bizony: ha jobban tetszik, a zsebbarátnő akár kebelbarátnő is lehetne. Ám ilyen babérokra nem török: maradjunk annyiban, hogy a zsebpiszok helyett inkább barátot tarts a zsebedben.

Szívesen meglapulok a zsebedben, de légy szíves, nehogy orrot fújj belém, vagy laposüvegnek nézzél! Hmm… mit is szokás még zsebre vágni? A jegyeket, bérleteket… Ám azt hiszem, egy zsebbarátnőtől nem fog meglágyulni az ellenőrök szíve. Bár ki tudja: egy próbát megér. Aztán ott van a zsebtelefon – amit persze inkább marokra kapnak, már ha magyarul mobiloznak az emberek -, a zsebnaptár és a zsebenciklopédia; a zsebóráról, zsebhokiról, zsebkésről vagy zsebtolvajról már nem is beszélve.
Ejha! Szegény kis zsebbarátnő! El fog veszni a sok zsebrevaló közepette. Habár van egy ötletem! Megkérhetnélek, hogy a mellényzsebedbe rejtsél? Valahova a szívedhez közel? Ha megteszed, ígérem, nem fogok szotyolát szórni, hangoskodni vagy izegni-mozogni a zsebedben. Remélem, a szívedbe zársz majd…

A bejegyzés trackback címe:

https://zsebbaratno.blog.hu/api/trackback/id/tr921363855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nóniusz 2009.09.14. 18:59:49

Nagyon tetszik a könyved!
(És TÉNYLEG bénán csomagolok...)

zsebbaratno 2009.09.15. 20:19:09

@Nóniusz: Lebuktam. Tényleg elcsentem a való életből pár apróságot, mint például egyesek csomagolási katasztrófaövezetét... Mentségemre legyen szólva, hogy írói álnevet használok, így jómagam is "kamu" vagyok, akárcsak a könyv szereplői. Mit is szoktak ilyenkor mondani? "A valósággal való egyezés csakis a puszta véletlen műve." :-)

Cukota 2009.09.17. 14:31:33

Szia Zsebbarátnő! Most komolyan: zseb??? Honnan jött ez a zsebmánia? Vagy csak ültél, és hirtelen kipattant, hogy a zsebekről fogsz írni? Amúgy cuki ötlet, sőt, a könyv is tetszik. Hajrá!

zsebbaratno 2009.09.17. 14:44:51

Cukotának, és mindenkinek, akit érdekel, elárulom: gőzöm sincs, honnan jött ez a zsebmánia. Talán a Zsebtévé volt a ludas - megboldogult kislánykoromban... Titokban egy kicsit bele voltam zúgva Móka Mikibe. (Ha egyáltalán mond még valamit ez a név, bár meglehet, hogy vén csatalóként egyedül maradtam ezzel az emlékemmel.)Szóval nem tudom, miért vonzódom annyira a zsebekhez, sőt, ha őszinte akarok lenni: nem is vonzódom hozzájuk annyira.
Fura dolog ez az írással (még akkor is, ha nem valami világrengető művet alkotunk, hanem csupán zsebbarátnős szösszenetekkel traktáljuk a világot). Mikor leülök a szövegem mellé, hirtelen minden megváltozik. Olyan ötleteim támadnak, melyek máskor, ha belegebednék, sem jönnének elő, s magam is meglepődöm: ez meg mi a szösz?
Ez a szösz az ihlet. Hogy miért és honnan rángatta elő éppen a zsebet az ihletés? Fogalmam sincsen. Egy pszichológus nyilván freudi rémálomnak nevezne: mit akar ez a nő a zsebekkel? Titkok lapulnak a mélyén, annyi szent. Még az is lehet, hogy neki lenne igaza. De amíg nem muszáj, nem mennék le analízisbe, hogy kiderítsem...

ad-renalin · http://adrenalin.blog.hu 2009.09.22. 17:27:40

A könyvről nem tudok véleményt alkotni mivel – egyelőre még – nem olvastam.

Marketingszempontból viszont mindenképpen jónak tartom, hogy felismerted a blogban rejlő lehetőséget és megpróbálsz interaktív párbeszédet kialakítani/fenntartani az olvasókkal.

Remélem, hogy minél több elismerést fogsz bezsebelni! :) Én mindenképpen büszke vagyok rád.

Üdvözlettel:
egy ismerős a hátsó padból ;)

zsebbaratno 2009.09.22. 18:47:56

@ad-renalin: Igazán megtisztelő egy profi blogger kommentjét olvasni minálunk... Hurrá és köszönöm! Ha majd egy szép napon beindul az "üzlet", és nálam is a küszöböt fogják rágni a lelkes olvasók, akkor "mondhatjuk: megálljunk, mert itt van már a Kánaán" - hogy Petőfinket idézzem. (Hja, a magyartanár-fertőzést nem lehet csak úgy kialudni.)A Kánaán még meeeesszeee van, de a blogba igyekszem életet lehelni. Kösz a transzfúziót a "blogbankból"!

Arwen72 2009.09.23. 22:53:09

Hááát én is remélem,hogy(f)elismernek majd sokan.:)

Arwen72 2009.09.24. 01:48:43

A zseb mindig rejtek.
Kérdezzétek az íjászok családját!:)
De a zseb és a fészek valahol"rokonok".
Amíg ciusaim picik voltak náluk dívott ez a zsebőrület.
Csak persze előtte a tartalmát gondosan kiforgatták.:)
Majd ártatlan(ha ez macskánál opció)képpel belegömbölyödtek durmolni.
Sajnos már régen kinőtték az összes zsebemet.

Cukota 2009.09.26. 19:32:05

@Arwen72: Cicaaa! Nekem is van kettő, Poci és Boci. Két kis disznó,akik közül az egyik nonstop hízeleg, szinte már undorító; a másik meg állandóan csavarog. Nálam a mamuszba költöztek be, a páromébe bele is piszkítanak nagy rendszerességgel. Örök vitaforrás köztünk.

Nóniusz 2009.09.27. 17:26:58

Helló Arwen, üdv a fedélzeten! N.

zsebbaratno 2009.09.28. 14:17:22

Hello Nóniusz! Örülök, hogy bekacsintottál hozzánk! Úgy hallottam, van a tarsolyodban pár cikis fotó a zsebbarátnőről. Remélem, nem akarod eladni valamelyik pletykalapnak. Vagy meghackeled a blogot, és felrakod???

Arwen72 2009.10.03. 23:53:18

Helló Nóniusz!
Lehetnél aktívabb is.:::)))

Christmas girl 2009.10.04. 14:57:30

Sziasztok!
Visszatérve az eredeti témához: a zsebekhez :)
Kedves Panna ,minden ,amit írtál már velem is megtörtént: a zsebben elolvadt csokitól egészen a mosás utáni fehér papírzsepi darabkákkal teli ruhákig.
A könyv is nagyon jó.Ajánlom mindenkinek,aki egy kis kikapcsolódásra, és szórakozásra vágyik!
Üdv.: Christmas girl

Arwen72 2009.10.06. 22:49:39

A zseb időnként érdekes dolgokat rejt.
Minap például egy régi nadrágom zsebében mmegtaláltam nagyapám borostyánkő szipkáját.

zsebbaratno 2009.10.10. 09:31:26

@Christmas girl: Hello, Karácsonylány! Köszi a kedves hozzászólást, remélem még sokszor hallunk Rólad itt, a fedélzeten. Bocs mindenkitől, hogy eltűntem: ha stílszerű akarok lenni, azt mondom, hogy valamelyik feneketlen zsebem mélyén lapultam, de csak a technika ördöge hülyéskedett velem... szokásomhoz híven. Mondjátok, nektek van "született ellenségetek" a világban? Engem a karórák utálnak: pár nap után mindegyik meghal a karomon; aztán ott vannak a gyümölcslevek, melyek mindig rám ömlenek. De csak a meggylé! Semmi egyéb: se a narancs, se a körte, se az alma. Csak a meggy... Talán mert az hagyja a legdurvább foltokat.

Arwen72 2009.10.21. 19:56:18

Ja ha te még meg is terítesz a felsődön a meggylének.:)

AmyEvans 2009.11.17. 19:41:58

@zsebbaratno: Pedig Nóniusz biztos sokat kadzálna vele. :)

AmyEvans 2009.11.17. 19:43:49

@Arwen72: Ó,nekem a kedvenc gatyáimon mindig a zsebek alatt szakad ki...

Arwen72 2009.11.18. 23:51:39

Született ellenségem talán a spárga és a vékony gyöngyözére való rézdrót.
Nem kétlem,hogy esetleg léteznek rendes csomóktól mentes madzagok és drótszálak is.
De egy biztos nekem nem volt szerencsém velük találkozni.

Nóniusz 2009.11.20. 13:29:51

Az én zsebem mindig üres. 1. Tudom, hogy ha bármit is beletennék, tuti elhagynám (dolgok elveszítésében kivételes tehetség vagyok). 2. Hú, nem hiányzik, hogy még egy kitömött zseb is szélesítse a csípőmet! :)

Arwen72 2009.11.21. 19:13:18

Jaaaaaaaj már bocsánat!
Bőven elég a sok idióta Barbie klón.
Most a férfiakon a sor az önsanyargatásban????
Reméljük nem!

zsebbaratno 2009.11.22. 18:23:18

Azt hiszem, nemcsak Nóniusznál alapfilm az Amelie csodálatos élete (legalább is az avatar képje alapján ezt gondolom...). Nekem az volt az egyik legszembeszökőbb a főhősnőn, hogy sosem cipelt táskát magával. Ez is kifejezte, mennyire szabad és elvarázsolt, független a földi rendszerek korlátaitól... Egy darabig ezen felbuzdulva próbálkoztam egészen icipici retikülökbe gyömöszölni a holmikat, de egy idő után feladtam. Sajna egy hajókoffer sem lenne elég a "nagyon fontos" holmik cipelésére... :-(

Arwen72 2009.11.24. 01:40:03

No igen egy komoly írónő mégsem járhat oldalzsebes nadrágban és"kommandós"mellényben.:)
Akkor pedig sajna marad táska.
Mondjuk rajtam eg időnként jókat mosolyog a banda mikor a bicskám helyett az öngyujtót húzom elő.
Fordítva valamiért arcukra szokott fagyni a vigyor.
Nem is értem.:)

Arwen72 2009.11.24. 01:41:16

Az Amelie csodálatos élete egyébként tényleg alapfilm.
süti beállítások módosítása